top of page
Terveyspiste_kotikäynnit (1).jpg

Hoidot ja palvelut

FYSIOTERAPIA

Hyödynnämme fysioterapiassa mm. seuraavia hoitomuotoja:

 • Mulligan-konseptin mukainen manuaalinen terapia, jossa hyödynnetään potilaan omaa, aktiivista liikettä.  

 • Sohierin analyyttinen biomekaniikka, jonka avulla voidaan analysoida ja korjata virheasentoja. Keski-Euroopassa hyvin suosittu ja turvalliseksi koettu menetelmä, jossa keskitytään vartalon ongelmien aiheuttajan kokonaisvaltaiseen korjaamiseen.

 • Manuaalinen kipupistehieronta

 • Fysikaaliset hoidot

 • Ortopedinen ja neurologinen fysioterapia

 • Fysioterapeuttinen akupunktio (dry needling)

 • Fysioterapeutin tekemä kunto-ohjelma (mm. voimaharjoittelu)

TMD-HOIDOT PURENTAELIMISTÖN HÄIRIÖIHIN

Purentaelimistön toimintahäiriöt (temporomandibular disorders, TMD) on yhteisnimitys leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille.

 

TMD:n tavallisimpia oireita ovat leukaniveläänet, leukanivelten tai puremalihasten kipu, suun rajoittunut avautuminen sekä alaleuan liikehäiriöt. Muita oireita ovat muun muassa päänsärky, niskakipu tai -jäykkyys, tinnitus, kasvokipu ja korvakipu.

 

Vaikeasti määrIteltävissä olevien niskan kiputilojen yhteydessä tarkastetaan aina myös purentaelimen toiminta

TMD-HOIDOT PURENTAELIMISTÖN HÄIRIÖIHIN

Purentaelimistön toimintahäiriöt (temporomandibular disorders, TMD) on yhteisnimitys leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille.

 

TMD:n tavallisimpia oireita ovat leukaniveläänet, leukanivelten tai puremalihasten kipu, suun rajoittunut avautuminen sekä alaleuan liikehäiriöt. Muita oireita ovat muun muassa päänsärky, niskakipu tai -jäykkyys, tinnitus, kasvokipu ja korvakipu.

 

Vaikeasti määrIteltävissä olevien niskan kiputilojen yhteydessä tarkastetaan aina myös purentaelimen toiminta

FYSIOTERAPEUTTINEN AKUPUNKTIO

Dry needling (DN) eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Nimensä mukaisesti kehon sisään ei injektoida mitään vaan hoito perustuu pelkästään neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

 

Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä (TrP). Pinnallisempaa neuloitusta käytetään hoidettaessa esimerkiksi nivelalueen oireita ja heijastekivun alueita. DN-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

 

Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt. Hoitomuoto soveltuu erinomaisesti myös urheilijoille.

VYÖHYKETERAPIA

Vyöhyketerapiaa voidaan suositella hyvin monenlaisiin vaivoihin, esimerkiksi:

 • stressi, päänsärky, migreeni, verenpaine, kohonnut kolesteroli

 • yleinen väsymys, uupumus

 • nivel- ja lihassärky (esim. iskias, niska-hartiavaivat)

 • akuutit / krooniset poskiontelovaivat, allergia, astma

 • ummetus, ”laiska suolisto”

 • kuukautishäiriöt, vaihdevuosivaivat

 • eturauhasvaivat, impotenssi

 • lapsettomuus

 • unettomuus

 • koliikki

 • tulehduskierteet (esim. korvatulehdukset)

 

Jokaisella käsittelykerralla käydään läpi asiakkaan koko keho heijastealueiden kautta. Hoito laittaa kehon kuona-aineet liikkeelle. 

 

Meillä saa myös koliikkivauvahoitoja. Vyöhyketerapia on erinomainen hoitomuoto lapsille mm. koliikkiin ja korvatulehduksiin. Lapset ovat kaikkein kiitollisimpia käsiteltäviä, he suhtautuvat terapiaan luonnollisesti ja tuloksetkin ovat nopeita.

LPG-HOIDOT

LPG-laitteella tehtävä alipainehoito sopii erittäin hyvin arpi- ja palovammakudoksen, leikkauksen jälkeiseen hoitoon sekä liikunta- ja ylirasitusvammojen, kuten lihasvaurioiden hoitoon. LPG-terapia parantaa muun muassa jännetulehduksia, vähentää niveljäykyyttä ja siitä on apua myös kivunhoidossa. Terpia vilkastuttaa kudoksen verenkiertoa ja imunestekiertoa, jolloin se parantaa kudoksen aineenvaihduntaa ja muokkaa sidekudosta.

 

LPG-hoito sopii hyvin urheilijoiden palautumisen, lihaskipujen- ja - vammojen sekä lihasjännityksen hoidon tehostamiseen.  

 

Hyviä tuloksia on saatu myös esteettisten hoitojen saralla. Hoito palauttaa ihon kimmoisuutta ja vaikuttaa muun muassa ikääntymisen, raskauden tai painonvaihteluiden tuomiin muutoksiin.

 

Tutkimuksia LPG-hoidosta löytyy Alaset Importin sivuilta.

KAUNEUSHOITOLA MARGARITA

Terveyspisteen yhteydessä toimii kauneushoitola, joka tarjoaa monipuolisia ja yksilöllisiä kauneuspalveluja.

Lue lisää Kauneushoitola Margaritan palveluista ja tuotteista. 

bottom of page